Μειωμένη ακοή – ομιλία

Οι δυνατότητες της τεχνολογίας για τις περιπτώσεις μειωμένης ακοής και ομιλίας προσφέρουν αυξημένη διάδραση και μία πιο ολοκληρωμένη επικοινωνία.

Smartphone

Εξάλειψη περιβαλλοντικών θορύβων

Κάνε τον ήχο του iPhone και των Airpods σου καλύτερο και πιο διακριτό με τη λειτουργία Live Listen, ώστε να μην χάσεις τίποτα από τη συνομιλία ή το βίντεο που παρακολουθείς, ακόμα κι όταν βρίσκεσαι σε περιβάλλον με εξωτερικούς, δυνατούς ήχους.

Βιντεοκλήσεις μέσω FaceTime

Με το FaceTime των iPhone και iPad μπορείς να συνομιλείς με απαράμιλλη ποιότητα ήχου και βίντεο με όσους έχουν αντίστοιχες συσκευές σε ολόκληρο το κόσμο, ενώ μάλιστα, η ποιότητα εικόνας προσφέρει την κατάλληλη πλατφόρμα για χρήση νοηματικής γλώσσας.

Λειτουργία εντοπισμού ήχου

Εντόπισε το κλάμα του μωρού ή τον ήχο ενός κουδουνιού, με την οπτική ένδειξη και δόνηση που διαθέτουν τα κινητά Samsung. Ένα πραγματικά εξυπηρετικό χαρακτηριστικό για άτομα με δυσκολία στην ακοή.

Βελτίωση ήχου σε βοηθήματα ακοής

Τα Samsung κινητά υποστηρίζουν μία ευρεία γκάμα ασύρματων Bluetooth Low Energy (BLE) ακουστικών και βοηθημάτων ακοής με streaming βίντεο, μουσικής, ήχου και μετάδοσης τηλεφωνικής κλήσης.

Ισορροπία ήχου αριστερά-δεξιά

Στα κινητά Samsung, μπορείς να προσαρμόσεις τον ήχο ανάλογα με τις ανάγκες σου, ώστε να ακούγεται από το δεξί ή το αριστερό κανάλι.

Μονοφωνικός ήχος

Μπορείς να ρυθμίσεις το Samsung κινητό σου να αναπαράγει τους ήχους και τη μουσική μονοφωνικά σε κάθε πηγή, όπως ένα μονό ακουστικό ή εσωτερικά και εξωτερικά ηχεία, ανάλογα με τις ανάγκες ή τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις στην ακοή σου.

Ζωντανή απομαγνητοφώνηση

Κάνε ζωντανή απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας σε android συσκευή καθώς μιλάς, ένα εξυπηρετικό βοήθημα για άτομα με δυσκολίες ακοής. Η συγκεκριμένη τεχνολογία ενδέχεται να μην υποστηρίζει την ελληνική γλώσσα.

Ειδοποίηση με φλας οθόνης ή κάμερας

Η Ειδοποίηση Φλας σε iPad Pro αλλά και iPhone και Samsung κινητά, σε ειδοποιοεί ανάβοντας την οθόνη ή το φλας της κάμερας όταν η συσκευή σου είναι κλειδωμένη και λαμβάνεις ειδοποιήσεις ή όταν χτυπάει το ξυπνητήρι. Η λειτουργία είναι ιδαίτερα χρήσιμη σε περίπτωση που δεν θέλεις να χάνεις καμία ειδοποίηση την ώρα που η συσκευή σου βρίσκεται σε σίγαση.

Ενισχυτής ήχου για βοήθημα ακοής

Μπορείς να βελτιώσεις τους ήχους της Android συσκευής σου, συνδέοντας μία εξωτερική συσκευή βοηθήματος ακοής, ώστε να ακούς τους ήχους με ευκρίνεια και μεγαλύτερη ένταση.

Αποστολή κειμένου κατά την κλήση

Όταν οι συνθήκες δεν σου επιτρέπουν να μιλήσεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κείμενο αντί για φωνή κατά τη διάρκεια μίας τηλεφωνικής συνομιλίας, με τη λειτουργία RTT. Η συγκεκριμένη τεχνολογία ενδέχεται να μην υποστηρίζεται στην ελληνική γλώσσα.

Τηλεοράσεις

Μετατροπή ηχητικής πληροφορίας σε οπτική, στα TV κανάλια

Ενεργοποίησε τα Captions, ώστε να μετατρέπεται κάθε ηχητική πληροφορία σε οπτική, δηλαδή σε μορφή ευανάγνωστου κειμένου. Η διαθεσιμότητα της συγκεκριμένης τεχνολογίας εξαρτάται από το εκάστοτε πρόγραμμα, είναι διαθέσιμη στις Sony τηλεοράσεις και ενδέχεται να μην υποστηρίζει την ελληνική γλώσσα.

Ήχος από πολλαπλές εξόδους

Επίλεξε από ποια πηγή θα ακούγεται αποκλειστικά ή συνδυαστικά ο ήχος σε τηλεοράσεις Samsung: από τα ενσωματωμένα ηχεία τους, από εξωτερικό ενισχυτή, από ασύρματα bluetooth ηχεία ή ακόμα και από ακουστικά, σε περίπτωση που κάποιο μέλος της παρέας ή της οικογένειας έχει δυσκολία στην ακοή.

Μεγέθυνση πλαισίου νοηματικής γλώσσας στην οθόνη

Μεγέθυνε το πλαίσιο νοηματικής σε όσα τηλεοπτικά προγράμματα το διαθέτουν, ώστε να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη λεπτομέρεια η μετάδοση της πληροφορίας στον χρήστη με δυσκολία στην όραση. Παράλληλα, μπορείς να μεγεθύνεις όποιο σημείο της οθόνης επιθυμείς σε μία Samsung τηλεόραση, , με τη λειτουργία “ζουμ”.

Καθαρότερη ανθρώπινη ομιλία

Με τη λειτουργία Clear Voice που διαθέτουν οι τηλεοράσεις της LG, μπορούν αυτόματα να αυξάνουν την ένταση στις ανθρώπινες ομιλίες, ώστε να ακούγονται πιο εύκολα σε σχέση με τους υπόλοιπους ήχους σε μία εκπομπή, σειρά, ταινία και βίντεο.

Desktop/Laptop

Βιντεοκλήσεις μέσω FaceTime

Με το FaceTime του Mac υπολογιστή σου, μπορείς να συνομιλείς με απαράμιλλη ποιότητα ήχου και βίντεο, με όσους έχουν αντίστοιχες συσκευές σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ μάλιστα, η ποιότητα εικόνας προσφέρει την κατάλληλη πλατφόρμα για χρήση της νοηματικής γλώσσας.

Υπότιτλοι και ρυθμίσεις

Χρησιμοποίησε υπότιτλους στον υπολογιστή με λειτουργικό Windows και ρύθμισε το μέγεθος, τη διαφάνεια και το χρώμα τους για να απολαύσεις καλύτερα ταινίες, σειρές, ενημερωτικά και ψυχαγωγικά βίντεο.

Μονοφωνικός ήχος

Αν έχεις δυσκολία στην ακοή, μάθε ότι με τον μονοφωνικό ήχο μπορείς να ακούσεις καλύτερα τα πάντα, καθώς μπορείς να ρυθμίσεις την αριστερή ή δεξιά πηγή του ήχου, σε υπολογιστές με Windows λειτουργικό.

Οπτικές ειδοποιήσεις

Σε υπολογιστή με Windows λειτουργικό, ρύθμισε τις οπτικές ειδοποιήσεις να εμφανίζονται με περισσότερη διάρκεια στην οθόνη, ή σε μεγαλύτερο μέγεθος, για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία στον χειρισμό του υπολογιστή, σε περίπτωση που υπάρχουν αντιμετωπίζεις δυσκολία στην ακοή σου.

Οπτικές ενδείξεις

Αντί για ήχο, ενεργοποίησε τις οπτικές ενδείξεις στην οθόνη σου, ώστε αν υπάρχει κάποια δυσκολία στην ακοή, να μην σε εμποδίσει στη χρήση προγραμμάτων ή στην ψυχαγωγία, σε υπολογιστή με Windows λειτουργικό.

Smartwatch

Καταγραφή ήχων

Η εφαρμογή Noise του iOS, παρακολουθεί τα επίπεδα ντεσιμπέλ των ήχων γύρω σου, για να σε βοηθήσει να προσδιορίσεις πότε τα επίπεδα θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την ακοή σου. Οι πληροφορίες αποθηκεύονται στην εφαρμογή Health, ώστε να μπορείς να ανατρέξεις στα δεδομένα σου όποτε το χρειάζεσαι.

Κονσόλες

Μετατροπή Ακουστικής Πληροφορίας σε Οπτική

Τα λεγόμενα Closed Captioning Settings (CC ή ρυθμίσεις λεζάντας) για XBOX και Playstation μετατρέπουν αυτόματα την ομιλία από ένα βιντεοπαιχνίδι, streaming υπηρεσία, ταινία ή video από YouTube, κ.α., σε κείμενο. Επίσης, μπορεί να γίνει customization, δηλαδή να αλλάξει ο τρόπος εμφάνισης του κειμένου για βέλτιστα αποτελέσματα.

Μετατροπή Κειμένου σε Ομιλία

Δυνατότητες text-to-speech διαθέτουν τα XBOX και τα Playstation σε διάφορες υπηρεσίες, όπως τα μηνύματα των χρηστών, αλλά και σε μερικά video games. Οι συγκεκριμένες δυνατότητες λειτουργούν 100% σωστά στην αγγλική γλώσσα.

Μονοφωνικός Ήχος

Μπορείς να κάνεις την XBOX ή Playstation κονσόλα σου να αναπαράγει τους ήχους (από βιντεοπαιχνίδι, μουσικό κομμάτι ή βίντεο) μονοφωνικά για κάθε έξοδο ήχου (π.χ. ακουστικό ή ηχεία) ώστε να ακούς πιο καθαρά.

PlayStation 5 PlayStation 4 Xbox Series X | S