Κινητικές αναπηρίες

Περισσότερη δύναμη από την τεχνολογία για το ταξίδι της καθημερινότητάς σου.

Smartphone

Φωνητική Κλήση (Voice Recognition for Dialing)

Δίνει εντολή για κλήση ενός αριθμού, μόλις πεις προφορικά το όνομα της επαφής.
*Διαθέσιμη σε Samsung Galaxy Z Fold 4/Samsung Galaxy Flip 4

Απάντηση Κλήσης (Any Key Answering)

Απαντά σε μία εισερχόμενη κλήση, με το πάτημα οποιουδήποτε πλήκτρου.
*Διαθέσιμη σε Samsung κινητά

Φωνητικές εντολές

Μπορείς να ανοίξεις εφαρμογές, φωτογραφίες, βίντεο, να σερφάρεις στο Διαδίκτυο, να επεξεργαστείς κείμενο και να πλοηγηθείς στο περιβάλλον της Android ή iOS συσκευής σου (Siri), χρησιμοποιώντας μόνο τη φωνή και όχι τα χέρια σου. Η συγκεκριμένη τεχνολογία ενδέχεται να μην υποστηρίζει την ελληνική γλώσσα.

Φωνητικός Βοηθός Κειμένου (Dictation)

Δημιουργεί emails και κάθε είδους μηνύματα, ακούγοντας απλά τη φωνή σου, χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογήσεις κάτι.
*Διαθέσιμη σε iPhone 14

Βοηθός Κειμένου (Predictive Text)

Προβλέπει και σου προτείνει την επόμενη λέξη που θέλεις να πληκτρολογήσεις, ώστε εσύ απλώς να την επιλέγεις.
*Διαθέσιμη σε iPhone 14

Διακόπτες Ελέγχου (Switch Controls)

Σου επιτρέπουν να ελέγχεις την οθόνη, άλλες εξωτερικές συσκευές ή ακόμα και να χειρίζεσαι ενσωματωμένες λειτουργίες, χωρίς τη χρήση αφής, απλοποιώντας σημαντικά την εκτέλεση οποιασδήποτε λειτουργίας.
*Διαθέσιμη σε Samsung Galaxy Z Fold 4/Samsung Galaxy Flip 4, iPhone, iPad και iPod

Ρύθμιση Αγγίγματος (Touch Accomodations)

Σου επιτρέπει να ρυθμίσεις το πώς θα ανταποκρίνεται η οθόνη του κινητού, σε κάθε σου άγγιγμα.
*Διαθέσιμη σε iPhone 14

Assistive Touch

Ενεργοποίησε τη βοηθητική λειτουργία Assistive Touch στην iOS και iPadOS συσκευή σου, για να αυξομειώσεις την ένταση των ήχων, να κλειδώσεις την οθόνη της συσκευής σου, να πραγματοποιήσεις χειρονομίες με πολλαπλά δάκτυλα, να επενεκκινήσεις τη συσκευή σου ή να αντικαταστήσεις λειτουργίες που απαιτούν πίεση πλήκτρων με ένα και μοναδικό άγγιγμα, στην περίπτωση που οι κλασικές κινήσεις σε δυσκολεύουν.

Χειρισμός με κινήσεις κεφαλιού και μορφασμούς

Διευκολύνει άτομα με κινητικές δυσκολίες να χειριστούν το κινητό τους με τον καθολικό διακόπτη, μέσω σύνδεσης εξωτερικού διακόπτη, με κινήσεις του κεφαλιού, ή ακόμα και με μορφασμούς του προσώπου.
*Διαθέσιμη σε iPhone 14 και Samsung κινητά

Έλεγχος με Back Tap

Εκτελεί συγκεκριμένες λειτουργίες, απλώς πατώντας δύο ή τρεις φορές συνεχόμενα στο πίσω μέρος της συσκευής. *Διαθέσιμη σε iPhone 14

*Διαθέσιμη σε iPhone 14

Έλεγχος ευαισθησίας αφής

Ρύθμισε την ευαισθησία αφής της οθόνης, ώστε να γίνεται πιο εύκολη η χρήση κινητών Samsung από χρήστες με προβλήματα κινητικότητας.

Συντομεύσεις

Απλοποιούν και επιταχύνουν τον έλεγχο του smartphone σου.
*Διαθέσιμη σε Samsung Galaxy Z Fold 4/Samsung Galaxy Flip 4 και Huawei P50/Huawei Nova 10

Ευαισθησία παρατεταμένου πατήματος στην οθόνη

Προσάρμοσε το παρατεταμένο πάτημα στην οθόνη αφής των κινητών Samsung, ώστε η χρήση από άτομα με κινητικές δυσκολίες να γίνει εύκολη και εξυπηρετική.
*Διαθέσιμη σε κινητά Samsung και Huawei P50/Huawei Nova 10

Ασύγχρονα πλήκτρα

Μερικές φορές τα έξυπνα κινητά απαιτούν συνδυαστικά πατήματα στην οθόνη αφής, όμως στα Samsung κινητά μπορείς να ρυθμίσεις τα ασύγχρονα πλήκτρα ώστε να χρειάζεσαι μόνο το πάτημα ενός πλήκτρου κάθε φορά.

Αργά Πλήκτρα

Ο χρήστης με κινητικές δυσκολίες ενδέχεται να αντιμετωπίσει πρόβλημα ανεπιθύμητων πατημάτων στην οθόνη αφής. Ενεργοποιώντας τη μείωση διάρκειας πατήματος ενός πλήκτρου, η χρήση των Samsung κινητών γίνεται πιο εύκολη.

Ενεργοποίηση οθόνης με το κούνημα του χεριού

Αν δεν θέλεις να πατάς την οθόνη για να την ενεργοποιήσεις, μπορείς απλώς να περάσεις το χέρι σου πάνω από τον αισθητήρα οθόνης. Έτσι, η οθόνη ενεργοποιείται χωρίς να πατήσεις κανένα πλήκτρο, μία βοηθητική λειτουργία για άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Ξεκλείδωμα οθόνης με την κατεύθυνση κίνησης

Ξεκλείδωσε το Samsung κινητό σου με έναν συνδυασμό απλών κατευθύνσεων που θα ορίσεις, αντί να χρησιμοποιείς κάποιο μοτίβο κλειδώματος, μία απαραίτητη βοήθεια στους χρήστες με κινητικές δυσκολίες.

Πλήκτρα για βοηθήματα προσβασιμότητας

Απλώς πάτησε ταυτόχρονα το πλευρικό πλήκτρο και το πλήκτρο που αυξάνει την ένταση, για να ενεργοποιείς ή να απενεργοποιείς άμεσα τα βοηθήματα προσβασιμότητας στο Samsung κινητό σου.

Βοηθητικό εικονίδιο συντόμευσης

Κάνε τη χρήση της Android συσκευής σου πιο εύκολη φτιάχνοντας κουμπιά με τη λειτουργία που εσύ επιλέγεις, όπως για παράδειγμα να γίνεται λήψη μίας φωτογραφίας με το πάτημα ενός κουμπιού που δημιούργησες εσύ.

Καθοδηγούμενη Πρόσβαση

Με την καθοδηγούμενη πρόσβαση ή Guided Access περιορίζεις την iPhone συσκευή σου σε ένα μόνο app και επιλέγεις ποια χαρακτηριστικά του θα είναι διαθέσιμα.

Πλοήγηση μέσω Κίνησης (Gesture Based Navigation)

Εισάγει κείμενο και ξεκινά την πλοήγηση στο smartphone, μέσα από απλές κινήσεις των χεριών.
*Διαθέσιμη σε Samsung Galaxy Z Fold 4/Samsung Galaxy Flip 4

Τηλεοράσεις

Έλεγχος τηλεόρασης με Google Assistant

Άλλαξε κανάλι στην τηλεόραση, βάλε σε αναπαραγωγή μουσική ή βίντεο, ψάξε για πληροφορίες στο Διαδίκτυο ή βίντεο στο YouTube, άνοιξε εφαρμογές, δες την πρόγνωση καιρού, έλεγξε την παύση και τη ροή του περιεχομένου που παρακολουθείς. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις δυνατότητες που έχεις σε μία Android τηλεόραση με το Google Assistant, ακόμα και μέσω φωνητικού ελέγχου!

Ένα κουμπί για πολλαπλές λειτουργίες

Αρκεί να πατήσεις ένα μόνο κουμπί στο τηλεκοντρόλ μίας Samsung τηλεόρασης, για να πραγματοποιήσεις μία λειτουργία όπως να χαμηλώσεις την ένταση του ήχου ή να επιβραδύνεις την κίνηση (ροή) του περιεχομένου σε κάθετη ή οριζόντια λίστα, μία δυνατότητα που εξυπηρετεί όταν υπάρχουν κινητικές δυσκολίες.

Desktop/Laptop

Φωνητικός χειρισμός

Χρησιμοποίησε τη φωνή σου και δώσε φωνητικές εντολές στον Mac υπολογιστή σου για να ανοίξεις προγράμματα, φωτογραφίες, βίντεο, να σερφάρεις στο Διαδίκτυο, να συνθέσεις μηνύματα και κείμενο, ή να κάνεις σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα. Επίσης, σε υπολογιστή με λογισμικό Windows 10, μπορείς να υπαγορεύεις το κείμενο που θέλεις και να το μετατρέπει αυτόματα σε γραπτό κείμενο.

Διακόπτης Ελέγχου

Με τον διακόπτη ελέγχου μπορείς να χρησιμοποιείς τον Mac υπολογιστή σου για να ελέγχεις ό,τι υπάρχει στην οθόνη, να ελέγχεις άλλες εξωτερικές συσκευές ή ακόμα και να χειρίζεσαι ενσωματωμένες λειτουργίες χωρίς τη χρήση αφής.

Εικονικό πληκτρολόγιο

Αντί για το κλασικό πληκτρολόγιο, γράψε με το εικονικό πληκτρολόγιο στην οθόνη του υπολογιστή, κάνοντας έτσι πιο εύκολα ό,τι θα έκανες με το κλασικό πληκτρολόγιο, αλλά και ακόμα περισσότερα, όπως αυτόματα κεφαλαία γράμματα, έτοιμες προτάσεις λέξεων, εύρεση ειδικών συμβόλων. Με το πληκτρολόγιο αυτό, ακόμα και το σερφάρισμα στο Διαδίκτυο γίνεται πιο προσβάσιμο!

Συντομεύσεις

Με τις συντομεύσεις μπορείς να απλοποιήσεις τον έλεχγο ενός υπολογιστή Mac χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο ή μια βοηθητική συσκευή. Σε ορισμένες λειτουργίες μπορεί να συνδράμει και ο φωνητικός βοηθός Siri.

Smartwatch

Γρήγορη πρόσβαση

Στα Wearable της Samsung μπορείς με ένα τριπλό πάτημα στην οθόνη με τα δύο σου δάχτυλα, να έχεις γρήγορη πρόσβαση σε λειτουργίες προσβασιμότητας ή γρήγορη μετάβαση στις ρυθμίσεις προσβασιμότητας.

Παρακολούθηση Δραστηριότητας (Physical and Motor Skills)

Ειδικοί αισθητήρες για άτομα που χρησιμοποιούν αναπηρικό καροτσάκι και θέλουν να παρακολουθούν τη δραστηριότητά τους.
*Διαθέσιμη σε Apple Watch Series 8
.

Κονσόλες

XBOX Adaptive Controller

Πρόκειται για ένα μοναδικό στο είδος του χειριστήριο από τη Microsoft, ειδικά σχεδιασμένο για ΑΜΕΑ, με τη βοήθεια και τις συμβουλές πολλών σχετικών οργανώσεων και οργανισμών ανά τον κόσμο. Ειδικότερα, το χειριστήριο όχι μόνο είναι σχεδιασμένο από την αρχή, ώστε να καλύπτει τις πιο συχνές ανάγκες σε θέματα περιορισμού κίνησης, αλλά είναι και πλήρως παραμετροποιήσιμο ώστε να μπορεί να συνδεθεί ταυτόχρονα και συνδυαστικά με άλλες συσκευές εισόδου και controllers.

Λειτουργία συγκυβερνήτη (Copilot) στην κονσόλα XBOX One

Η λειτουργία «συγκυβερνήτη» επιτρέπει τη σύνδεση δύο χειριστηρίων μεταξύ τους, έτσι ώστε δύο άτομα να το χρησιμοποιήσουν συνεργατικά σαν να ήταν ένα χειριστήριο! Δηλαδή, ένας φίλος ή συγγενικό πρόσωπο ενεργεί ως βοήθημα για τον παίχτη που δυσκολεύεται με τη χρήση της κονσόλας.

Προσαρμογή Αντιστοίχισης Πλήκτρων

Όλες οι σύγχρονες κονσόλες (XBOX, PlayStation και Switch) σου επιτρέπουν την παραμετροποίηση των πλήκτρων του χειριστηρίου ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σου.

Υποστήριξη για Ποντίκι και Πληκτρολόγιο

Επειδή η χρήση των κλασικών gaming controllers μπορεί να είναι δύσκολη για κάποιους χρήστες, τα PlayStation και XBOX επιτρέπουν τη σύνδεση και χρήση mouse και keyboard (αν το επιθυμείς και αν σε βολεύει περισσότερο).

Φωνητικές Εντολές

Στο XBOX One είναι δυνατή η χρήση voice command για περιήγηση ή αλληλεπίδραση με την κονσόλα. Για παράδειγμα,
είναι δυνατή η ενεργοποίηση/απενεργοποίηση της συσκευής, η ρύθμιση του ήχου και η εκκίνηση εφαρμογών. Συνδυάζεται με το αξεσουάρ Kinect ή με ψηφιακούς βοηθούς (όπως είναι η Cortana και η Alexa). Όμως, να σημειωθεί ότι οι φωνητικές εντολές πρέπει να δίνονται στα αγγλικά, ενώ κάποιες υπηρεσίες δεν είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα. Ανάλογη δυνατότητα σου προσφέρει και το PlayStation με τη χρήση μικροφώνου ή της PlayStation Camera.

Microsoft XBOX One Kinect 2.0 Sensor

Με αυτό το ιδιαίτερο και αποκλειστικά για το XBOX περιφερειακό μπορείς να ελέγξεις την κονσόλα και να παίξεις ειδικά παιχνίδια (σε περιπτώσεις ανθρώπων με έντονα κινητικά προβλήματα, ενδέχεται να μην είναι η βέλτιστη επιλογή).

PlayStation Camera

Με το συγκεκριμένο hardware μπορείς να κάνεις μία σειρά από πράγματα χωρίς τη χρήση χειριστηρίου ή χωρίς να απαιτηθεί κίνηση. Ανάμεσα σε αυτά, γίνεται hands free login στον λογαριασμό σου με αναγνώριση προσώπου και υποστηρίζονται φυσικά οι φωνητικές εντολές.

PlayStation 5 PlayStation 4 Xbox Series X | S Nintendo Switch