Μειωμένη όραση

Η τεχνολογία παρέχει δυνατότητες επεξεργασίας εξωτερικών ερεθισμάτων και τα μετατρέπει σε λύσεις.

Smartphone

Ανάγνωση οθόνης

Χρησιμοποίησε την ανάγνωση οθόνης του κινητού σου για να σου παρέχει προφορικές πληροφορίες για ό,τι προβάλλεται στην οθόνη και να πλοηγηθείς σε αυτή με χειρονομίες, μία ιδανική δυνατότητα για χρήστες με δυσκολίες στην όραση.

Αντιστροφή χρωμάτων

Μπορείς να αντιστρέψεις τις αποχρώσεις, να αυξήσεις την αντίθεση σε κείμενα, να βάλεις σκούρο θέμα ή να διορθώσεις το χρώμα, ώστε να γίνει η ανάγνωση πιο εύκολη.

Μεγέθυνση οθόνης

Ρύθμισε τη γραμματοσειρά της οθόνης, δηλαδή το μέγεθος των γραμμάτων και αριθμών, στο επίπεδο που σε εξυπηρετεί, για ευκολότερη ανάγνωση. Επιπλέον, μπορείς να κάνεις πιο ευδιάκριτο και ευανάγνωστο ένα σημείο της οθόνης, όπως μία παράγραφο ενός κειμένου, ένα μήνυμα ή μία φωτογραφία, με τη μεγέθυνση οθόνης. Η συγκεκριμένη τεχνολογία διατίθεται σε iOS κινητά και Tablet.

Μεγέθυνση αντικειμένων ή ανίχνευση ατόμων

Με την εφαρμογή Magnifier μπορείς να μεγενθύνεις αντικείμενα και να τα κάνεις πιο ευδιάκριτα.
Σε iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max η λειτουργία μπορεί να
χρησιμοποιηθεί και για να ανιχνεύσεις πόσα άτομα υπαρχούν γύρω σου.

Αυτόματη ανάγνωση κειμένου ή περιγραφή αντικειμένων

Αν έχεις δυσκολία στην όραση, με την αυτόματη ανάγνωση μπορείς να ακούσεις εκφωνημένα σχόλια ή συγκεκριμένα στοιχεία της οθόνης που έχεις επιλέξει, ή ακόμα και την περιγραφή ενός αντικειμένου, αρκεί να στρέψεις την κάμερα σε αυτό! Η συγκεκριμένη τεχνολογία διατίθεται σε Android κινητά και Tablet.

Ρύθμιση διάρκειας εμφάνισης ειδοποιήσεων

Για να μην χάνεις καμία πληροφορία, ρύθμισε τη χρονική διάρκεια της ειδοποίησης και επίλεξε αν θα είναι μόνιμα ή προσωρινά τα μηνύματα της Android συσκευής που σου ζητούν να προβείς σε κάποια ενέργεια.

BrailleBack

: Σύνδεσε μία εξωτερική συσκευή γραφής Μπράιγ και μαζί με τη λειτουργία TalkBalk έχεις μία ολοκληρωμένη εμπειρία χρήσης της Android συσκευής σου, με ευκολία και χωρίς κανέναν περιορισμό.

Ρυθμίσεις υποτίτλων

Κάνε τους υπότιτλους σε βίντεο, σειρές και ταινίες να εμφανίζονται όπως επιθυμείς σε μέγεθος, χρώμα και στυλ, ώστε να απολαμβάνεις το περιεχόμενο πιο εύκολα και ευδιάκριτα. Η συγκεκριμένη τεχνολογία διατίθεται σε Android κινητά και Tablet.

Φωνητικός Έλεγχος

Με τη λειτουργία αφήγησης ή voice over, σε iPhone, iPad και Mac λαμβάνεις φωνητικές οδηγίες για το τι υπάρχει στην οθόνη σου και μπορείς να πλογηθείς σε αυτή με χειρονομίες, μία ιδανική δυνατότητα για χρήστες με δυσκολίες στην όραση.

Εκφώνηση πλήκτρου

Μπορείς να κάνεις το Samsung κινητό σου να εκφωνεί κάθε πλήκτρο πριν το πατήσεις και να επιλέγεις το επόμενο αφού το αφήσεις, αφού το αφήσεις, ένας ιδιαίτερα βολικός τρόπος χρήσης για άτομα με δυσκολία στην όραση.

Ρύθμιση περιγράμματος γραμματοσειρών

Η δυνατότητα να ρυθμίσεις το χρώμα και συγκεκριμένα το περίγραμμα των γραμματοσειρών, όπως και η δυνατότητα να αυξήσεις την αντίθεση μεταξύ κειμένου και φόντου, κάνουν την ανάγνωση εύκολη για άτομα με δυσκολία στην όραση. Η συγκεκριμένη τεχνολογία διατίθεται σε Android κινητά και Tablet.

Αλλαγή μεγέθους και χρωμάτων πληκτρολογίου

Αύξησε το μέγεθος του εικονικού πληκτρολογίου που εμφανίζεται στην οθόνη, όπως επίσης άλλαξε και το χρώμα των πλήκτρων του για ακόμα ευκολότερη ανάγνωση από άτομα με προβλήματα στην όραση. Η συγκεκριμένη τεχνολογία διατίθεται σε Samsung κινητά και Tablet.

Ενεργοποίηση Έγχρωμου Φακού

Με τον Έγχρωμο Φακό του Samsung κινητού ή tablet σου, μπορείς να κάνεις την ανάγνωση περιεχομένου πιο εύκολη, ιδιαίτερα μετά από μεγάλες χρονικές περιόδους χρήσης ή αν υπάρχουν δυσκολίες στην όραση.

Κατάργηση εφέ κίνησης

Όταν κουραστούν τα μάτια σου, μπορείς να καταργήσεις τα εφέ κίνησης κατά την εναλλαγή σελίδων, ώστε να μειωθεί η κόπωση και να γίνει πιο εύκολη η χρήση ενός Samsung κινητού ή Tablet, ακόμα και από άτομα με δυσκολία στην όραση.

Ειδοποιήσεις ανά χρονικά διαστήματα

Ρύθμισε το Samsung κινητό ή Tablet σου να σε ειδοποιεί όσο συχνά επιθυμείς, όταν υπάρχουν μηνύματα και ειδοποιήσεις που δεν έχεις διαβάσει, ένα βοήθημα άκρως εξυπηρετικό για άτομα με δυσκολία στην όραση.

Τηλεοράσεις

Φωνητική ανάγνωση ρυθμίσεων και περιεχομένου

Η φωνητική ανάγνωση των ρυθμίσεων της τηλεόρασης, ή ακόμα και του προγράμματος, σου λύνει τα χέρια, καθώς δεν χρειάζεται να κοιτάξεις την οθόνη. Η συγκεκριμένη τεχνολογία διατίθεται σε Android και Samsung τηλεοράσεις.

Ρύθμιση για ευανάγνωστα μενού

Ρύθμισε την οθόνη για να προβάλλει όλα τα μενού των Samsung τηλεοράσεων σε μαύρο φόντο και λευκά ή κίτρινα γράμματα, ώστε η αυξημένη αντίθεση να τα κάνει πιο διακριτά και πιο εύκολα στην ανάγνωση.

Ζουμ οθόνης

Ενεργοποίησε τη λειτουργία μεγέθυνσης, ώστε να βλέπεις πιο εύκολα και με λεπτομέρεια τα στοιχεία της οθόνης που σε ενδιαφέρουν.

Απομακρυσμένη εκμάθηση κάθε κουμπιού

Με τη λειτουργία απομακρυσμένης εκμάθησης, οι τηλεοράσεις της Samsung σε βοηθούν κάθε φορά που πατάς ένα κουμπί στο τηλεκοντρόλ, να μαθαίνεις τι ακριβώς κάνει αυτό το κουμπί. Έτσι, γίνεται πολύ πιο εύκολη η χρήση της τηλεόρασης από ανθρώπους με δυσκολία στην όραση.

Οθόνη εκμάθησης μενού

Με την οθόνη εκμάθησης μενού, οι τηλεοράσεις Samsung σου μαθαίνουν τη δομή και τις λειτουργίες κάθε επιλογής που έχεις πατήσει, λειτουργία ιδανική για άτομα με δυσκολία στην όραση.

Αλλαγή αποχρώσεων οθόνης

Άλλαξε το χρώμα της οθόνης σε λευκούς και μαύρους τόνους, ώστε να τονίσεις τις θαμπές άκρες που δημιουργούν οι αποχρώσεις σε χρήστες με δυσκολίες όρασης. Η συγκεκριμένη τεχνολογία διατίθεται σε Android και Samsung τηλεοράσεις.

Αντιστροφή χρωμάτων

Ενεργοποίησε την αντιστροφή χρωμάτων του κειμένου και του φόντου της οθόνης, ώστε να γίνουν ευδιάκριτα και ευανάγνωστα σε όποιον αντιμετωπίζει δυσκολίες στην όραση. Η συγκεκριμένη τεχνολογία διατίθεται σε Android και Samsung τηλεοράσεις.

Desktop/Laptop

Εύρεση λειτουργίας

Πληκτρολόγησε τη λειτουργία που σε ενδιαφέρει ή πληκτρολόγησε αυτό που ψάχνεις στο Microsoft Office και θα σου προσφέρει τις κατάλληλες οδηγίες.

Αισθητικές αλλαγές στα Windows

Αν έχεις δυσκολίες στην όραση, φέρε την εμφάνιση των Windows στα μέτρα που σε βολεύουν, αλλάζοντας το μέγεθος των εικονιδίων, αλλάζοντας το χρώμα, μεγεθύνοντας το κείμενο και προσαρμόζοντας τον δείκτη του ποντικιού, ώστε τα Windows 10 να γίνουν πιο εύκολα ορατά.

Ενίσχυση χρωματικών αντιθέσεων

Διαχειρίσου εύκολα τον υπολογιστή αν υπάρχει δυσκολία στην αντίληψη των αποχρώσεων, αλλάζοντας την αντίθεση ή αφαιρώντας χρώματα στα Windows 10, ώστε να είναι πιο ευανάγνωστα τα στοιχεία της οθόνης που έχουν διαφορετικά χρώματα.

Μεγεθυντικός φακός

Με τον μεγεθυντικό φακό των Windows 10 μπορείς να μεγαλώσεις σημεία της οθόνης, ώστε το κείμενο, ένα μήνυμα ή ακόμα και σημεία μίας φωτογραφίας ή ενός βίντεο να γίνουν πιο μεγάλα και πιο εύκολα στην ανάγνωση.

Συντομεύσεις πληκτρολογίου

Χρησιμοποίησε τις συντομεύσεις του πληκτρολογίου των Windows αντί για το ποντίκι, για να κάνεις πιο γρήγορα αυτό που θες και να εξοικονομήσεις χρόνο.

Αλλαγή μεγέθους και χρώματος δείκτη

Ρύθμισε τον δείκτη του ποντικιού σου όπως επιθυμείς, μεγαλύτερο ή μικρότερο, με άλλο χρώμα ή ακόμα και με τη δυνατότητα να αφήνει “ίχνος” όταν μετακινείται, ώστε να χειρίζεσαι το ποντίκι πιο εύκολα στα Windows 10.

Ανάγνωση και εκφώνηση οθόνης

Σε περίπτωση που υπάρχουν δυσκολίες στην όραση, με τη λειτουργία «Αφηγητής», η φωνή του συστήματος διαβάζει το κείμενο και αλληλεπιδρά με τα κουμπιά στην οθόνη, ώστε να χρησιμοποιείς τον υπολογιστή χωρίς ποντίκι για συνηθισμένες εργασίες, όπως για να γράψεις μηνύματα, να επεξεργαστείς κείμενα και να σερφάρεις στο Internet. Η συγκεκριμένη τεχνολογία διατίθεται σε Office 2016 Office for business, Microsoft 365 for home, Office 2016 for Mac.

Smartwatch

Φωνητικός Οδηγός

Λήψη φωνητικών οδηγιών που περιγράφουν τι υπάρχει στην οθόνη και τι μπορείς να πατήσεις, επιλέξεις ή ενεργοποιήσεις. Η συγκεκριμένη τεχνολογία διατίθεται σε AppleWatch και Samsung Wearables.

Κλίμακα του γκρι / Αρνητικά χρώματα

Επίλεξε μαύρο ή λευκό ή αντίστρεψε τα χρώματα στην οθόνη για να διευκολύνεις την προβολή και την περιήγηση. Η συγκεκριμένη τεχνολογία διατίθεται σε AppleWatch και Samsung Wearables.

Ζουμ

Τριπλό πάτημα με ένα δάχτυλο για μεγέθυνση ή σμίκρυνση του ζουμ. Η συγκεκριμένη τεχνολογία διατίθεται σε Samsung Wearables.

Ρολόι δόνησης

Λήψη της τρέχουσας ώρας με μορφή δονήσεων πατώντας την οθόνη του ρολογιού με δύο δάχτυλα. Η συγκεκριμένη τεχνολογία διατίθεται σε Samsung Wearables.

Υπενθυμίσεις ειδοποίησης

Λήψη ειδοποιήσεων με ήχο ή δόνηση όταν υπάρχουν μη αναγνωσμένες ειδοποιήσεις. Η συγκεκριμένη τεχνολογία διατίθεται σε Samsung Wearables.

Μεγέθυνση κειμένων

Ενεργοποιώντας τη λειτουργία Larger Dynamic Type σε Apple Watch, το κείμενο μέσα σε εφαρμογές όπως Mail, Μηνύματα και Ρυθμίσεις μεγαλώνει σε μέγεθος, καθιστώντας το ευκολότερο στην ανάγνωση.

Κονσόλες

Ανάγνωση Οθόνης

Χρησιμοποίησε την ανάγνωση οθόνης στο XBOX και το PlayStation με την ενεργοποίηση του «Αφηγητή» (Narrator), που εκφωνεί το κείμενο, τα κουμπιά και άλλα στοιχεία που εμφανίζονται στην οθόνη.

Αντιστροφή Χρωμάτων

Στο Playstation, μπορείς να αντιστρέψεις τις αποχρώσεις, να αυξήσεις την αντίθεση στα κείμενα ή να διορθώσεις το χρώμα, ώστε να γίνει η ανάγνωση πιο εύκολη. Το XBOX διαθέτει παρόμοια λειτουργία (τηνΧρήση Αντιθέσεων στην Κονσόλα), ενώ το Switch διαθέτει επιλογή ανάμεσα σε Σκουρόχρωμο και Ανοιχτόχρωμο θέμα.

Μεγέθυνση Οθόνης (Zoom)

Sony Playstation, Nintendo Switch και Microsoft XBOX σου προσφέρουν δυνατότητες μεγέθυνσης κειμένου και εικόνας.

Ρύθμιση Γραμματοσειράς Οθόνης

Μπορείς να ρυθμίσεις τη γραμματοσειρά της οθόνης, δηλαδή το μέγεθος των γραμμάτων και των αριθμών στο επίπεδο που σε εξυπηρετεί, για ευκολότερη ανάγνωση.

PlayStation 5 PlayStation 4 Xbox Series X | S Nintendo Switch