Μειωμένη όραση

Η τεχνολογία παρέχει δυνατότητες επεξεργασίας εξωτερικών ερεθισμάτων και τα μετατρέπει σε λύσεις.

Smartphone

Ανάγνωση οθόνης

Χρησιμοποίησε την ανάγνωση οθόνης του κινητού σου για να σου παρέχει προφορικές πληροφορίες για ό,τι προβάλλεται στην οθόνη και να πλοηγηθείς σε αυτή με χειρονομίες, μία ιδανική δυνατότητα για χρήστες με δυσκολίες στην όραση.

Αντιστροφή χρωμάτων

Μπορείς να αντιστρέψεις τις αποχρώσεις, να αυξήσεις την αντίθεση σε κείμενα, να βάλεις σκούρο θέμα ή να διορθώσεις το χρώμα, ώστε να γίνει η ανάγνωση πιο εύκολη.

Μεγέθυνση οθόνης

Ρυθμίζει το μέγεθος γραμμάτων και αριθμών, στο επίπεδο που σε εξυπηρετεί, για ευκολότερη ανάγνωση. Σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις πιο ευδιάκριτο ένα σημείο της οθόνης, όπως μία παράγραφο ενός κειμένου, ένα μήνυμα ή μία φωτογραφία, με τη μεγέθυνση οθόνης.
*Διαθέσιμη σε iOS κινητά και Tablet και στα Samsung Galaxy S23, S23+ και S23 Ultra.

Μεγέθυνση Γραμματοσειράς

Σου επιτρέπει να ρυθμίσεις το μέγεθος γραμμάτων και αριθμών, ώστε να τα διαβάζεις πιο εύκολα. Μπορείς να ρυθμίσεις και μεμονωμένα ένα σημείο της οθόνης, όπως μία πρόταση, ένα μήνυμα ή μία φωτογραφία.
*Διαθέσιμη σε Samsung Galaxy Z Fold 4/Samsung Galaxy Flip 4 και Huawei P50/Huawei Nova 10

Κείμενο σε Ομιλία (Text to Speech)

Με τη συγκεκριμένη λειτουργία, το κείμενο που φαίνεται στην οθόνη μετατρέπεται σε φωνητικό μήνυμα.
*Διαθέσιμη σε Huawei P50/Huawei Nova 10

Διαμόρφωση Κειμένου

Με το λειτουργικό σύστημα iOS στα iPhone 14, μπορείς να αλλάξεις το μέγεθος του κειμένου που εμφανίζεται στην οθόνη και να το κάνεις έντονο, να αντιστρέψεις τα χρώματα ή ακόμα και να βάλεις χρωματικά φίλτρα.

Φωτεινότητα (Dark Mode)

Σκουραίνει τα χρώματα της οθόνης και σε διευκολύνει στην ανάγνωση.
*Διαθέσιμη σε iPhone 14

Μεγέθυνση αντικειμένων ή ανίχνευση ατόμων

Σου επιτρέπει να μεγενθύνεις αντικείμενα και να τα κάνεις πιο ευδιάκριτα. Επιπλέον μπορείς και να ανιχνεύσεις πόσα άτομα υπάρχουν γύρω σου.
*Διαθέσιμη σε iPhone 12, 13, 14

Αυτόματη ανάγνωση κειμένου ή περιγραφή αντικειμένων

Αν έχεις δυσκολία στην όραση, σου δίνει τη δυνατότητα να ακούσεις εκφωνημένα σχόλια ή στοιχεία της οθόνης που έχεις επιλέξει, ή ακόμα και την περιγραφή ενός αντικειμένου, αρκεί να στρέψεις την κάμερα σε αυτό!
*Διαθέσιμη σε Android κινητά και Tablet και στα Samsung Galaxy S23, S23+ και S23 Ultra.

Ρύθμιση διάρκειας εμφάνισης ειδοποιήσεων

Για να μην χάνεις καμία πληροφορία, ρύθμισε τη χρονική διάρκεια της ειδοποίησης και επίλεξε αν θα είναι μόνιμα ή προσωρινά τα μηνύματα της Android συσκευής που σου ζητούν να προβείς σε κάποια ενέργεια.

BrailleBack

: Σύνδεσε μία εξωτερική συσκευή γραφής Μπράιγ και μαζί με τη λειτουργία TalkBalk έχεις μία ολοκληρωμένη εμπειρία χρήσης της Android συσκευής σου, με ευκολία και χωρίς κανέναν περιορισμό.

Ρυθμίσεις υποτίτλων

Κάνε τους υπότιτλους σε βίντεο, σειρές και ταινίες να εμφανίζονται όπως επιθυμείς σε μέγεθος, χρώμα και στυλ, ώστε να απολαμβάνεις το περιεχόμενο πιο εύκολα και ευδιάκριτα. Η συγκεκριμένη τεχνολογία διατίθεται σε Android κινητά και Tablet.

Φωνητικός Βοηθός (Talk Back)

Σου δίνει τη δυνατότητα να ελέγχεις τη συσκευή σου, αποκλειστικά με φωνητικά σχόλια.
*Διαθέσιμη σε iPhone 14, Huawei P50 και Nova 10 και Samsung Galaxy S23, S23+ και S23 Ultra.

Εκφώνηση πλήκτρου

Μπορείς να κάνεις το Samsung κινητό σου να εκφωνεί κάθε πλήκτρο πριν το πατήσεις και να επιλέγεις το επόμενο αφού το αφήσεις, αφού το αφήσεις, ένας ιδιαίτερα βολικός τρόπος χρήσης για άτομα με δυσκολία στην όραση.

Ρύθμιση περιγράμματος γραμματοσειρών

Η δυνατότητα να ρυθμίσεις το χρώμα και συγκεκριμένα το περίγραμμα των γραμματοσειρών, όπως και η δυνατότητα να αυξήσεις την αντίθεση μεταξύ κειμένου και φόντου, κάνουν την ανάγνωση εύκολη για άτομα με δυσκολία στην όραση. Η συγκεκριμένη τεχνολογία διατίθεται σε Android κινητά και Tablet.

Αλλαγή μεγέθους και χρωμάτων πληκτρολογίου

Αύξησε το μέγεθος του εικονικού πληκτρολογίου που εμφανίζεται στην οθόνη, όπως επίσης άλλαξε και το χρώμα των πλήκτρων του για ακόμα ευκολότερη ανάγνωση από άτομα με προβλήματα στην όραση. Η συγκεκριμένη τεχνολογία διατίθεται σε Samsung κινητά και Tablet.

Ενεργοποίηση Έγχρωμου Φακού

Με τον Έγχρωμο Φακό του Samsung κινητού ή tablet σου, μπορείς να κάνεις την ανάγνωση περιεχομένου πιο εύκολη, ιδιαίτερα μετά από μεγάλες χρονικές περιόδους χρήσης ή αν υπάρχουν δυσκολίες στην όραση.

Κατάργηση εφέ κίνησης

Όταν κουραστούν τα μάτια σου, μπορείς να καταργήσεις τα εφέ κίνησης κατά την εναλλαγή σελίδων, ώστε να μειωθεί η κόπωση και να γίνει πιο εύκολη η χρήση ενός Samsung κινητού ή Tablet, ακόμα και από άτομα με δυσκολία στην όραση.

Ειδοποιήσεις ανά χρονικά διαστήματα

Ρύθμισε το Samsung κινητό ή Tablet σου να σε ειδοποιεί όσο συχνά επιθυμείς, όταν υπάρχουν μηνύματα και ειδοποιήσεις που δεν έχεις διαβάσει, ένα βοήθημα άκρως εξυπηρετικό για άτομα με δυσκολία στην όραση.

Ηχητικές Ειδοποιήσεις

Σου στέλνει ηχητικές ειδοποιήσεις, ώστε να επικοινωνείς άμεσα με τους αγαπημένους σου.
*Διαθέσιμη σε Samsung Galaxy Z Fold 4 και Flip 4 και Samsung Galaxy S23, S23+ και S23 Ultra.

Υψηλή Αντίθεση

Αυξάνει την αντίθεση της γραμματοσειράς, του πληκτρολογίου αλλά και του web browser, για πιο εύκολη ανάγνωση.
*Διαθέσιμη σε Samsung Galaxy S23/ Samsung Galaxy S23+/ Samsung Galaxy S23 Ultra

Διαμόρφωση κειμένου

Αλλάζει το μέγεθος του κειμένου που εμφανίζεται στην οθόνη και το κάνει έντονο, αντιστρέφει τα χρώματα ή προσθέτει χρωματικά φίλτρα.
*Διαθέσιμη σε iPhone 14 και Samsung Galaxy S23, S23+ και S23 Ultra.

Bixby Vision for accessibility

Μέσω της κάμερας, δίνει τη δυνατότητα σε χρήστες με προβλήματα όρασης να λαμβάνουν ηχητικές περιγραφές για το περιβάλλον τους.
*Διαθέσιμο σε Samsung Galaxy S23, S23+ και S23 Ultra.

Display Mode

Προσαρμόζει τον τρόπο που εμφανίζονται οι πληροφορίες στην οθόνη.
*Διαθέσιμη σε Samsung Galaxy S23, S23+ και S23 Ultra.

Προσωπική φωνή (Personal Voice)

Μετά από 15 λεπτά εκπαίδευσης, το iPhone μπορεί να μιλήσει με τη φωνή σου διαβάζοντας τα μηνύματα που εμφανίζονται στην οθόνη.
*Διαθέσιμη σε iPhone X, iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13, iPhone 14, iPhone 15.

Δείξε και μίλησε (Point and Speak)

Η λειτουργία ανίχνευσης του μεγεθυντικού φακού διαβάζει δυνατά το κείμενο σε ετικέτες και πλήκτρα οικιακών συσκευών ή συσκευασιών, με τη βοήθεια της κάμερας. Απλά μετακίνησε το δάχτυλό σου κατά μήκος τους.
*Διαθέσιμη σε iPhone X, iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13, iPhone 14, iPhone 15.

Παύση εικόνων (Pause images)

Έχεις ευαισθησία σε εικόνες που κινούνται με γρήγορο ρυθμό; Μπορείς να πατήσεις παύση σε GIFs ή εφαρμογές όπως το Messages και το Safari.
*Διαθέσιμη σε iPhone X, iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13, iPhone 14, iPhone 15.

Τηλεοράσεις

Φωνητική ανάγνωση ρυθμίσεων και περιεχομένου

Μετατρέπει πληροφορίες, όπως το πρόγραμμα του καναλιού και οι ρυθμίσεις της συσκευής, σε προφορικό λόγο. Μπορείς να ρυθμίσεις την ταχύτητα της ανάγνωσης.
*Διαθέσιμη σε Android, Samsung τηλεοράσεις και σε Google TV. Απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο.

Ρύθμιση για ευανάγνωστα μενού

Διαθέτει ρυθμίσεις για να ξεχωρίζει καλύτερα το κείμενο. Οι βασικές επιλογές είναι λευκό κείμενο σε μαύρο φόντο, μαύρο σε λευκό, κίτρινο σε μαύρο, κίτρινο σε μπλε, ενώ είναι δυνατή και η χρήση προσαρμοσμένων συνδυασμών.
*Διαθέσιμη σε Android 8 ή νεότερο μοντέλο, Samsung τηλεοράσεις και σε Google TV.

Ζουμ οθόνης

Ενεργοποίησε τη λειτουργία μεγέθυνσης, ώστε να βλέπεις πιο εύκολα και με λεπτομέρεια τα στοιχεία της οθόνης που σε ενδιαφέρουν.

Απομακρυσμένη εκμάθηση κάθε κουμπιού

Με τη λειτουργία απομακρυσμένης εκμάθησης, οι τηλεοράσεις της Samsung σε βοηθούν κάθε φορά που πατάς ένα κουμπί στο τηλεκοντρόλ, να μαθαίνεις τι ακριβώς κάνει αυτό το κουμπί. Έτσι, γίνεται πολύ πιο εύκολη η χρήση της τηλεόρασης από ανθρώπους με δυσκολία στην όραση.

Οθόνη εκμάθησης μενού

Με την οθόνη εκμάθησης μενού, οι τηλεοράσεις Samsung σου μαθαίνουν τη δομή και τις λειτουργίες κάθε επιλογής που έχεις πατήσει, λειτουργία ιδανική για άτομα με δυσκολία στην όραση.

Αλλαγή αποχρώσεων οθόνης

Άλλαξε το χρώμα της οθόνης σε λευκούς και μαύρους τόνους, ώστε να τονίσεις τις θαμπές άκρες που δημιουργούν οι αποχρώσεις σε χρήστες με δυσκολίες όρασης. Η συγκεκριμένη τεχνολογία διατίθεται σε Android και Samsung τηλεοράσεις.

Αντιστροφή χρωμάτων

Ενεργοποίησε την αντιστροφή χρωμάτων του κειμένου και του φόντου της οθόνης, ώστε να γίνουν ευδιάκριτα και ευανάγνωστα σε όποιον αντιμετωπίζει δυσκολίες στην όραση. Η συγκεκριμένη τεχνολογία διατίθεται σε Android και Samsung τηλεοράσεις.

Φωνητική Αναζήτηση

Επιτρέπει την αναζήτηση μέσω φωνητικών εντολών, στο Google Play Store, στο Google Play για εύρεση ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων και στο YouTube.
*Διαθέσιμη σε Android 8 ή νεότερο μοντέλο και σε Google TV.

Desktop/Laptop

Εύρεση λειτουργίας

Πληκτρολόγησε τη λειτουργία που σε ενδιαφέρει ή πληκτρολόγησε αυτό που ψάχνεις στο Microsoft Office και θα σου προσφέρει τις κατάλληλες οδηγίες.

Αισθητικές αλλαγές στα Windows

Αν έχεις δυσκολίες στην όραση, φέρε την εμφάνιση των Windows στα μέτρα που σε βολεύουν, αλλάζοντας το μέγεθος των εικονιδίων, αλλάζοντας το χρώμα, μεγεθύνοντας το κείμενο και προσαρμόζοντας τον δείκτη του ποντικιού, ώστε τα Windows 10 να γίνουν πιο εύκολα ορατά.

Ενίσχυση χρωματικών αντιθέσεων

Διαχειρίσου εύκολα τον υπολογιστή αν υπάρχει δυσκολία στην αντίληψη των αποχρώσεων, αλλάζοντας την αντίθεση ή αφαιρώντας χρώματα στα Windows 10, ώστε να είναι πιο ευανάγνωστα τα στοιχεία της οθόνης που έχουν διαφορετικά χρώματα.

Μεγεθυντικός φακός

Με τον μεγεθυντικό φακό των Windows 10 μπορείς να μεγαλώσεις σημεία της οθόνης, ώστε το κείμενο, ένα μήνυμα ή ακόμα και σημεία μίας φωτογραφίας ή ενός βίντεο να γίνουν πιο μεγάλα και πιο εύκολα στην ανάγνωση.

Συντομεύσεις πληκτρολογίου

Χρησιμοποίησε τις συντομεύσεις του πληκτρολογίου των Windows αντί για το ποντίκι, για να κάνεις πιο γρήγορα αυτό που θες και να εξοικονομήσεις χρόνο.

Αλλαγή μεγέθους και χρώματος δείκτη

Ρύθμισε τον δείκτη του ποντικιού σου όπως επιθυμείς, μεγαλύτερο ή μικρότερο, με άλλο χρώμα ή ακόμα και με τη δυνατότητα να αφήνει “ίχνος” όταν μετακινείται, ώστε να χειρίζεσαι το ποντίκι πιο εύκολα στα Windows 10.

Ανάγνωση και εκφώνηση οθόνης

Σε περίπτωση που υπάρχουν δυσκολίες στην όραση, με τη λειτουργία «Αφηγητής», η φωνή του συστήματος διαβάζει το κείμενο και αλληλεπιδρά με τα κουμπιά στην οθόνη, ώστε να χρησιμοποιείς τον υπολογιστή χωρίς ποντίκι για συνηθισμένες εργασίες, όπως για να γράψεις μηνύματα, να επεξεργαστείς κείμενα και να σερφάρεις στο Internet. Η συγκεκριμένη τεχνολογία διατίθεται σε Office 2016 Office for business, Microsoft 365 for home, Office 2016 for Mac.

Πληκτρολόγια

Ευδιάκριτα πλήκτρα, με μεγάλη αντίθεση χρωμάτων

Το πληκτρολόγιο Clevy Contrast προσφέρει πολύ υψηλή αντίθεση και εξαιρετικά καθαρή γραμματοσειρά, με μαύρο φόντο και λευκούς χαρακτήρες, για καλύτερη ορατότητα.

Πλήκτρα ειδικών λειτουργιών, με ανεστραμμένο χρωματισμό

Τα μεμονωμένα πλήκτρα είναι πιο εύκολο να εντοπιστούν,λόγω της μοναδικής τους ανεστραμμένης εκτύπωσης σε λευκό φόντο, με μαύρους χαρακτήρες.

Μεγάλα πλήκτρα

Τα πλήκτρα του Clevy είναι 30% μεγαλύτερα και οι χαρακτήρες τους έως και 4 φορές μεγαλύτεροι από ένα μέσο πληκτρολόγιο, για μεγαλύτερη ευκολία στον εντοπισμό και την πληκτρολόγηση.

Σημεία αναφοράς

Ο διαχωρισμός των χρωμάτων πάνω στο πληκτρολόγιο είναι κατάλληλα σχεδιασμένος, ώστε να υπάρχει ξεκάθαρη διάκριση της περιοχής των γραμμάτων από τα άλλα πλήκτρα, ενώ δημιουργεί αυτόματα σημεία αναφοράς, για να ξεχωρίζει ο χρήστης τα πλήκτρα.

Εργαλείο ενεργοποίησης πλήκτρων λειτουργίας

Η χρήση των πλήκτρων λειτουργίας μπορεί εύκολα να ενεργοποιηθεί με έναν ενσωματωμένο διακόπτη. Όταν ο διακόπτης ρυθμιστεί στο Function Keys Tool, τα πλήκτρα λειτουργιών μπορούν να ενεργοποιηθούν πατώντας απλά το γράμμα «f» και τον αντίστοιχο αριθμό (π.χ. f + 1 = F1).

Smartwatch

Φωνητικός Οδηγός

Λήψη φωνητικών οδηγιών που περιγράφουν τι υπάρχει στην οθόνη και τι μπορείς να πατήσεις, επιλέξεις ή ενεργοποιήσεις. Η συγκεκριμένη τεχνολογία διατίθεται σε AppleWatch και Samsung Wearables.

Κλίμακα του γκρι / Αρνητικά χρώματα

Επίλεξε μαύρο ή λευκό ή αντίστρεψε τα χρώματα στην οθόνη για να διευκολύνεις την προβολή και την περιήγηση. Η συγκεκριμένη τεχνολογία διατίθεται σε AppleWatch και Samsung Wearables.

Ζουμ

Τριπλό πάτημα με ένα δάχτυλο για μεγέθυνση ή σμίκρυνση του ζουμ.
*Διαθέσιμ σε Apple Watch Series 8 και σε Samsung Wearables.

Ρολόι δόνησης

Λήψη της τρέχουσας ώρας με μορφή δονήσεων πατώντας την οθόνη του ρολογιού με δύο δάχτυλα. Η συγκεκριμένη τεχνολογία διατίθεται σε Samsung Wearables.

Υπενθυμίσεις ειδοποίησης

Λήψη ειδοποιήσεων με ήχο ή δόνηση όταν υπάρχουν μη αναγνωσμένες ειδοποιήσεις. Η συγκεκριμένη τεχνολογία διατίθεται σε Samsung Wearables.

Μεγέθυνση κειμένων

Ενεργοποιώντας τη λειτουργία Larger Dynamic Type σε Apple Watch, το κείμενο μέσα σε εφαρμογές όπως Mail, Μηνύματα και Ρυθμίσεις μεγαλώνει σε μέγεθος, καθιστώντας το ευκολότερο στην ανάγνωση.

Μείωση Κινήσεων

Διευκολύνει το πώς ανοίγεις μία εφαρμογή ή πώς μεταφέρεσαι από τη μία εφαρμογή στην άλλη.
*Διαθέσιμη σε Apple Watch Series 8

Ένδειξη Λειτουργίας (On/Off Labels)

Σου δείχνει πότε μία λειτουργία είναι ενεργοποιημένη ή απενεργοποιημένη.
*Διαθέσιμη σε Apple Watch Series 8

Αντίθεση (Reduce Transparency)

Αυξάνει την αντίθεση των χρωμάτων στην οθόνη, μειώνοντας παράλληλα τον βαθμό διαφάνειας του φόντου.
*Διαθέσιμη σε Apple Watch Series 8

Κονσόλες

Ανάγνωση Οθόνης

Χρησιμοποίησε την ανάγνωση οθόνης στο XBOX και το PlayStation με την ενεργοποίηση του «Αφηγητή» (Narrator), που εκφωνεί το κείμενο, τα κουμπιά και άλλα στοιχεία που εμφανίζονται στην οθόνη.

Αντιστροφή Χρωμάτων

Στο Playstation, μπορείς να αντιστρέψεις τις αποχρώσεις, να αυξήσεις την αντίθεση στα κείμενα ή να διορθώσεις το χρώμα, ώστε να γίνει η ανάγνωση πιο εύκολη. Το XBOX διαθέτει παρόμοια λειτουργία (τηνΧρήση Αντιθέσεων στην Κονσόλα), ενώ το Switch διαθέτει επιλογή ανάμεσα σε Σκουρόχρωμο και Ανοιχτόχρωμο θέμα.

Μεγέθυνση Οθόνης (Zoom)

Sony Playstation, Nintendo Switch και Microsoft XBOX σου προσφέρουν δυνατότητες μεγέθυνσης κειμένου και εικόνας.

Ρύθμιση Γραμματοσειράς Οθόνης

Μπορείς να ρυθμίσεις τη γραμματοσειρά της οθόνης, δηλαδή το μέγεθος των γραμμάτων και των αριθμών στο επίπεδο που σε εξυπηρετεί, για ευκολότερη ανάγνωση.

PlayStation 5 PlayStation 4 Xbox Series X | S Nintendo Switch